Un projecte de futur per Girona

Lluc Salellas, Cristina Andreu, Amy Sabaly i Sergi Font

El dimarts 31 de gener prop de 200 persones van desbordar l’Auditori Josep Irla per escoltar les línies principals del projecte que té Guanyem Girona per a la ciutat els propers anys. L’endemà, Lluís Costa, professor de la UdG, feia la següent piulada:

El cert és que nosaltres quatre, els encarregats de presentar la proposta en aquest acte, cercàvem precisament transmetre el nostre amor, interès i passió per a la ciutat i la possibilitat de millorar la gestió pública que ha vingut desenvolupant Junts els últims anys. Una manera de fer que compartim amb la resta d’equip de Guanyem que, a diferència d’altres opcions, ja fa mesos que treballa, a peu de carrer i on sigui, un projecte reeixit que tregui Girona de la inacció i la manca de rumb actual. I és igualment cert que amb l’acte de dimarts passat, com amb la majoria que fem, busquem també comunicar d’una manera diferent, actualitzada, propera i arriscada perquè entenem que aquesta és l’única manera de connectar amb una ciutadania cansada d’alguns tics de la política tradicional. Per això vam ser quatre, a l’escenari. Diversos i complementaris. 

Tanmateix, si fem tot això és sobretot perquè a Guanyem estem convençuts que aquest maig els gironins apostaran per un canvi de guió a la plaça del Vi. Un canvi que ha de significar l’entrada d’un projecte que busqui transformar la ciutat, posar-la al dia, per millorar la vida de la gent. I això, exactament això, és el que vam presentar dimarts passat. Un projecte que planteja polítiques valentes i decidides en eixos clau com són la mobilitat sostenible, l’educació equitativa, la cultura de qualitat, els drets per a tothom, l’habitatge accessible, la feina estable o la igualtat entre els barris de la ciutat que, malauradament encara viuen a ritmes massa diferents per l’administració local. És a dir, un projecte atractiu, de present i de futur, de ciutat que a través d’un govern eficient conduït per les 10 persones que encapçalem la llista de Guanyem Girona pugui millorar la vida de la gent. Ho diguem així perquè aquests dies, que no ens cansem de parlar i parlar amb veïns i comerciants – ho farem també quan siguem al govern – constatem que la gent té ganes d’una proposta que sigui propera, que tingui projecte i que sàpiga com fer avançar la ciutat al mateix ritme que gironins i gironines viuen més bé

Aquesta és la nostra premissa, a partir de la qual, portem anys construïnt una proposta que, després de liderar l’oposició aquest últim mandat ens permetrà entomar el relleu a la Plaça del Vi. Perquè estem compromesos en promoure més habitatge públic, en fer la transició energètica que cal, en transformar la mobilitat per connectar la ciutat amb l’àrea urbana més enllà del vehicle privat, en no permetre que es tanquin línies d’escoles públiques, en posar solucions a dèficits estructurals que existeixen a la Devesa, a la Plaça Catalunya i el carrer del Carme, a l’entrada Sud a través de la carretera Barcelona o a la zona de Sant Narcís i Santa Eugènia, per posar només alguns exemples. Fa massa anys que a Girona no parlem d’escoles bressol, centre cívics i equipaments esportius. Fa massa anys que la ciutat no té camí per on transitar. La ciutat necessita tornar a parlar d’allò imprescindible, d’allò que ens facilita la vida, d’allò que fa ciutat i que ens permet identificar-nos-hi. Des de la neteja a la cultura, des de com fem que les gestions pels ciutadans siguin fàcils al model econòmic, que necessita ser actualitzat per parlar també d’indústria, recerca, agricultura, salut, comerç i economia social. D’això vam parlar el 31 de gener. D’això parlarem aquests mesos. Sobre això governarem a partir del 28 de maig.

Advertisement