Guanyem Girona: de la irrupció a governar la ciutat

Dissabte passat va fer quatre anys que Guanyem Girona es presentava en societat. Ho feia en un Saló de Descans del Teatre Municipal ple i amb l’aval de 50 referents dels moviments socials, institucions i entitats de la ciutat i el suport de diverses organitzacions polítiques. La proposta era clara: una candidatura de ciutat i per a la ciutat que partís d’uns principis transformadors, progressistes i republicans i que tingués opcions de guanyar la ciutat per a la seva gent. En només 8 mesos, la candidatura va irrompre amb força i a les eleccions municipals del 2019 va aconseguir esdevenir la primera força a l’oposició amb uns resultats electorals que a la ciutat i fins aquell moment només havien aconseguit el PSC o CiU. Vam trencar un primer sostre de vidre.

Alguns dels signants del manifest fundacional de Guanyem Girona després de la presentació al saló de descans del Teatre Municipal de Girona el 22 d’octubre de 2018

Des de llavors, el projecte s’ha consolidat. A nivell institucional hem impulsat iniciatives necessàries en habitatge, medi ambient, equipaments per als barris, educació i, evidentment, economia. Quan Guanyem hi ha sigut, perquè el govern ha obert la negociació i no ha apostat per acords amb C’s, el pressupost i les polítiques públiques s’han acostat molt més a les necessitats de la majoria de gironins i les gironines. Alhora, el projecte de Guanyem s’ha consolidat: 300 persones adherides, actes multitudinaris, comissions de treball, presència als barris i a les mobilitzacions socials i polítiques de la ciutat i, també i no menys important, l’elaboració d’un pla de treball estratègic per a Girona que la doti d’un model, un horitzó, que doni sentit a l’acció política de cada dia. Tenim projecte.

El 26 de maig de 2019 Guanyem Girona va esdevenir el primer partit que no fos CiU o el PSC a superar el sostre de 8.000 vots i es va convertir en la segona força a la ciutat

Una proposta de govern que pensa en els veïns i veïnes que hi fan vida 365 dies a l’any, que afronta el repte energètic, la situació de la cultura i la preservació de la llengua catalana, que promou l’economia des de la industrialització, l’agricultura, el comerç, la recerca, la salut o la cultura. Que pensa en educació quan les escoles tanquen les portes, que es creu la ciutat universitària i no abandona la gent jove, que fa una aposta per l’habitatge perquè la gent pugui continuar vivint a Girona si així ho desitja, que vegi en la comunitat, els seus equipaments i els barris una aposta de present i de futur, que sigui activa i deixi enrere la deixadesa en què es troba Girona avui en dia, que vegi en els espais naturals una oportunitat, que entomi els nous models de mobilitat sense por i que es plantegi en clau d’àrea urbana. Girona, mai més sola.

De tot això parla la proposta de govern que Guanyem anirà presentant en els propers mesos. La feina d’aquests quatre anys ha sigut conscient i perseverant pel present però també per preparar-nos pel deure de governar a partir del maig de l’any vinent. I, per això, també us proposarem les properes setmanes i mesos un equip de govern: persones preparades, diverses i amb capacitat per gestionar el futur de Girona. Persones, que amb nosaltres, la Cristina i en Lluc, estem conscientment a punt per exercir el relleu polític que necessita la ciutat. Des del coneixement, des de la implicació a la vida econòmica, social, cultural i política de la nostra ciutat. Tenim la clara voluntat de transformar la ciutat per millorar-ne la vida. Des de Girona cap un país que el volem lliure, sense dependències, sobirà. Ara és l’hora de fer-ho possible, guanyem Girona, transformem la ciutat, millorem la vida de la gent.  

Advertisement