Una oposició perquè Girona hi guanyi

 

Tot fa pensar que Marta Madrenas començarà la legislatura amb un govern en solitari de nou regidors. Un govern, doncs, que neix més dèbil que el de relleu entre Guanyem i ERC. Un govern, el d’esquerres i independentista, proposat per Guanyem i predisposat a treballar consensos i amb capacitat per teixir aliances en l’eix nacional amb JxCAT i en l’eix de l’esquerra amb el PSC. Una proposta sincera que a hores d’ara no ha fructificat per la poca predisposició d’ERC a intentar-ho. 

Per tant, Guanyem començarà la legislatura exercint el lideratge des de l’oposició. Una oposició que plantejarem en clau de fer que Girona hi guanyi sempre. Per un costat, serem crítics i no avalarem propostes maldestres de JxCAT com ara la de col·locar persones per la porta del darrere com Eduard Berloso, que no ha estat validat explícitament a les urnes, ni tampoc l’increment dels assessors dels partits amb finançament municipal. Així mateix, a nivell programàtic, denunciarem l’enduriment de la criminalització de la pobresa, la desatenció de projectes com la Pauleca al barri de Sant Pau o el seguir mirant a un altre costat davant del problema de l’accés de l’habitatge. I ho farem sempre que calgui.

La lògica és senzilla: hem nascut per fer una ciutat que no es deixi ningú pel camí i que trenqui, per tant, la idea d’afavorir els que sempre han tingut privilegis. Una ciutat de totes i per a tothom que implica també que Guanyem posi en valor els seus 6 regidors i busqui acords de ciutat amb el Govern de Madrenas. Amb generositat i en clau de futur. Per això, hem traslladat a l’alcaldessa la voluntat de negociar en espais bilaterals i multilaterals propostes que lliguin amb la idea d’una ciutat viva, de drets, que cuidi la seva gent, que cooperi amb l’entorn i que sigui sostenible en el camí cap a la República catalana. En aquest sentit, des del primer moment vam plantejar 22 projectes essencials pels anys que venen. De l’emergència climàtica a la participació real de la ciutadania. De l’aposta pels barris a la cultura, l’educació i l’esport com a pilars de la Girona del 2030. De com reduïm les desigualtats i la pobresa creixent a les grans ciutats a la diversificació econòmica.

Hi ha camí per l’entesa si tothom comprèn que no està en predisposició d’imposar res a ningú. Aquesta aritmètica variable i les polítiques d’esquerres i republicanes són el que van validar majoritàriament gironines i gironins. Hem d’assumir el repte, des de la discreció i sobretot parlant de propostes concretes. Cridar a la “unitat” és comunicativament senzill, fins i tot còmode, però cal anar més enllà i centrar-se en el “per fer què?”. Aquest és el moll de l’os i quan abans ens hi posem abans veurem quin peu calcem tots plegats. Les gironines i els gironins es mereixen que juguem de forma valenta. Guanyem ho farà. No ho dubteu. En clau de majoria, de la gent corrent, de la ciutat que afronta sense por els reptes que té.